На Таврійському ворог формує зведені підрозділи зі своїх розбитих частин - Сили оборони

На Таврійському ворог формує зведені підрозділи зі своїх розбитих частин - Сили оборони

Укрінформ
Російські війська на Таврійського напрямку зазнали суттєвих втрат та формують зведені підрозділи із залишків особового складу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Укрінформ.

“Зважаючи на суттєві втрати, ворог змушений формувати вже зведені підрозділи із залишків особового складу з інших розбитих нами підрозділів. Загальні втрати ворога у живій силі дещо зменшилися, але тримаються на рівні 400-600 окупантів на добу”, - сказав Штупун.

За його інформацією, протягом минулої доби втрати ворога склали 433 особи, один окупант здався у полон. Знищено 14 одиниць військової техніки, зокрема 2 бронемашини, одна артсистема, знищений РСЗВ БМ 21 Град, з яких ворог б'є по мирних містах здалеку, а також 8 автомобілів.

Наші захисники успішно відбили чотири атаки противника у районах Вербового і Роботиного на Запоріжжі. Водночас триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Працюють по всій лінії бойового зіткнення наші ракетники і артилеристи зі складу "Таврії". Протягом доби вони виконали 1213 вогневих завдань.

У зоні відповідальності Сил оборони Таврійського напрямку минулої доби ворог завдав 21 авіаудар, провів 47 бойових зіткнень і здійснив 877 артобстрілів. Активність проявляв переважно на Донеччині, вів штурмові дії південно-східніше Новокалинового та у районах Авдіївки та Первомайського. Там відбито 9 атака.

Читайте також: Командування РФ матиме значні труднощі через дії ЗСУ на лівому березі Херсонщини - ISW

Під покривом ночі та туману росіяни намагаються перекинути групи піхоти на передову, щоб поповнити втрати. Не полишає ворог у спокої і захисників Мар'їнки та Новомихайлівки, там наші сили оборони у четвер відбили понад 25 атак ворога.

На Шахтарському напрямку загарбники здійснили спроби штурмів південніше Золотої Ниви і Старомайорського. Зазнали втрат та відійшли.

Як зазначив Штупун, російські війська продовжують завдавати авіаударів та бити з РСЗВ по житлових будинках самої Авдіївки і будівлях коксохімічного заводу. О 12 годині знову відбувся обстріл.

Як повідомлялося, Авдіївка за минулу добу знову зазнала артилерійських обстрілів і ракетних ударів, поранений цивільний.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-