Конференція про виробництво зброї разом із Україною може відбутися у грудні в США - Єрмак

Конференція про виробництво зброї разом із Україною може відбутися у грудні в США - Єрмак

Укрінформ
Наступного місяця в США може відбутися конференція щодо спільного виробництва зброї з Україною.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Наталії Мосійчук, передає Укрінформ.

"Наступного місяця, сподіваюся, відбудеться конференція у Сполучених Штатах, присвячена спільному виробництву озброєння між Україною та США", - сказав Єрмак, додавши, що про це була домовленість між президентами України та США Володимиром Зеленським і Джо Байденом.

За словами керівника ОП, кількість озброєння на складах, насамперед снарядів, справді сьогодні обмежена, тому пріоритетом є власне виробництво.

Читайте також: У Міноборони повідомили, як розподілять бюджетні кошти у 2024 році

"Безумовно, якби навіть сьогодні всі захотіли нам усе віддати, цього було б мало, тому що триває війна", - зазначив він.

Єрмак підкреслив, що для того, аби думати про власне виробництво зброї, нам абсолютно не потрібно думати, що там у голові Путіна.

"Ми думаємо про свою державу. І, безумовно, нашим пріоритетом є власне виробництво. Треба чітко розуміти, що коли щось трапляється, завжди чогось є недостатньо. Ніхто сьогодні, навіть наші друзі, нічого чітко не можуть сказати, бо це війна. Але усі налаштовані на те, щоб ми перемогли. І в першу чергу ми про це маємо думати. І ми не тільки думаємо, але й працюємо над цим", - заявив керівник ОП.

Читайте також: На розвиток оборони додатково направлять 112 мільярдів - Камишін

За його словами, Україна вже виробляє чимало озброєння, але мова зараз іде про нарощення цього виробництва.

Саме тому, зазначив він, у Києві і був організований Форум оборонних індустрій, на якому були присутні багато компаній з усього світу, і який закінчився абсолютно чіткими домовленостями з партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Президент Володимир Зеленський заявив, що базовий курс держави зараз – власне виробництво зброї і техніки, а тому розробляється комплексна програма з усіх напрямків забезпечення Сил оборони відповідним озброєнням.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-