Міноборони розробляє нову систему домедичної допомоги в бойових умовах

Міноборони розробляє нову систему домедичної допомоги в бойових умовах

Укрінформ
Міністерство оборони України разом із бойовими медиками, волонтерами та представниками громадських організацій почало розробляти єдину систему домедичної допомоги, яка відповідатиме сучасним реаліям ведення війни.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На робочій зустрічі за участю заступниці міністра оборони Наталії Калмикової та представників громадськості був обговорений відповідний засадничий документ, в основі якого – стандарти НАТО, адаптовані під українські реалії і досвід.

«Нам потрібна єдина система надання допомоги, яка б дозволила зберегти життя та здоров’я військовослужбовців. Нам дуже важливий діалог з людьми, які працюють безпосередньо на полі бою, бачать проблеми та мають досвід їх вирішення», – заявила Калмикова.

За її словами, на сьогодні стоїть завдання напрацювати базу, яка б унормувала надання першої домедичної допомоги вчасно і повною мірою.

Читайте також: Україна і Польща створюватимуть великий військово-медичний хаб

Наголошується, що в розробці нового порядку Міноборони враховує думку фронтових медиків, досвід яких дозволить створити ефективну систему домедичної допомоги.

Як повідомлялося, «Домедична допомога» – це набір дій бойового медика, направлених на стабілізацію стану пораненого до того, як пораненого доставлять до найближчої лікарні.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-