Через втрати в Україні РФ хоче викупити двигуни для вертольотів, що їх продала раніше - WSJ

Через втрати в Україні РФ хоче викупити двигуни для вертольотів, що їх продала раніше - WSJ

Укрінформ
Росія прагне викупити запчастини до військової техніки, які вона раніше продала іншим країнам, оскільки зазнає великих втрат в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації Wall Street Journal.

Протягом року Росія вела відповідні переговори з Єгиптом, Пакистаном, Білоруссю та Бразилією, намагаючись викупити, зокрема, двигуни для вертольотів.

З Єгипту у грудні можуть надійти близько 150 двигунів для Мі-8 і Мі-17. Росія заявила, що в обмін на це вона пробачить заборгованість Єгипту за поставлену раніше вертольоти, винищувачі і системи ППО і продовжить надавати допомогу у вигляді поставок пшениці.

Читайте також: Президент увів у дію рішення РНБО про санкції проти дев'яти іноземних компаній

У Пакистану Росія попросила повернути їй щонайменше чотири двигуни до вертольотів Мі-35М.

У Бразилії - хоче викупити 12 двигунів для Мі-35М, що їх Бразилія вивела з експлуатації торік. Представник МЗС Бразилії заявив, що країна нібито відмовилася від угоди.

Білорусь продала Москві шість двигунів для транспортних вертольотів Мі-26.

Крім того, Росія пожертвувала частиною експортних угод, перенаправляючи зброю, призначену для Індії та Вірменії, на війну проти України.

Читайте також: Нідерландські компанії постачають до Росії «санкційні» товари через Туреччину - ЗМІ

Зазначається, що торік російський експорт озброєнь сягнув лише $8 мільярдів, що майже удвічі менше, ніж у 2021 році, коли він становив $14,5 мільярда.

Від початку російського вторгнення вертольоти є невід'ємною частиною російських збройних сил. За перші тижні війни Росія втратила понад 100 гелікоптерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-