Застосування росіянами снарядів із КНДР наразі не підтверджене - військові

Застосування росіянами снарядів із КНДР наразі не підтверджене - військові

Укрінформ
На сьогодні, 8 листопада, не підтверджено застосування російськими окупантами у війні проти України північнокорейських снарядів.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Українському Радіо пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Не можу сказати, чи північнокорейські снаряди вже використовуються безпосередньо в зоні бойових дій... Було повідомлення щодо постачання 1000 контейнерів. В одному контейнері зберігається від 300 до 500 снарядів", – зазначив Калашніков.

За його оцінкою, сама Росія здатна виготовити до 1,7 мільйона снарядів на рік.

Читайте також: Інформація про мільйон снарядів для Росії від КНДР є елементом пропаганди - експерт

Пресофіцер визнав загрозу, яку нестимуть північнокорейські боєприпаси для ЗСУ. Але, за його словами, постачання з боку КНДР не буде надто об'ємним, "бо Пхеньян веде агресивну політику щодо Південної Кореї. Тому навряд чи КНДР спустошуватиме свої склади".

Як повідомляв Укрінформ, Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що КНДР відправила до Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів, які РФ може використовувати для обстрілів України.

Читайте також: Південна Корея вважає, що Росія допомагає КНДР готувати новий запуск супутника-шпигуна

Головні дипломати країн «Групи семи» (G7) під час зустрічі в Токіо засудили поставки зброї з Північної Кореї до Росії як такі, що прямо порушують відповідні резолюції Ради Безпеки ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Національна розвідувальна служба Південної Кореї повідомила, що КНДР відправила до Росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів, які РФ може використовувати для обстрілів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-