Сили оборони за добу відбили понад 50 атак на чотирьох напрямках

Сили оборони за добу відбили понад 50 атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України впродовж доби відбили 54 атаки на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 8 листопада.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці.

Протягом доби українська авіація завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три - по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ уразили 8 артилерійських засобів, два склади боєприпасів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію, три станції радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль ворога.

Російська Федерація за добу завдала два ракетні та 30 авіаційних ударів, здійснила 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Є поранені серед цивільного населення.

Також, РФ вчергове атакувала Україну, застосувавши керовану ракету Х-31. Ракетний удар було завдано по цивільному судну.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 57 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Читайте також: Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту - військові

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Медведівка, Сеньківка Чернігівської області; Тур’я, Павлівка, Іскрисківщина Сумської області; Козача Лопань, Вовчанськ, Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області, де ЗСУ відбили шість атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційного удару поблизу Спірного Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 22 атаки ворога в районах Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Маркове, Миколаївка, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили 11 атак. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 безуспішних атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля Олександрополя та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів Донецької області, зокрема, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії неподалік Старомайорського та південніше Пречистівки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Новоукраїнка, Урожайне Донецької області.

Читайте також: Ударні дрони роти «Ахіллес» підбили ворожої техніки більш як на $6,5 мільйона

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Веселого та Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Роботине, Малі Щербаки, П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Новоберислав Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники за добу випускають понад 100 керованих авіабомб по населених пунктах у прифронтовій зоні.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-