Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту - військові

Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту - військові

Укрінформ
Упродовж доби втрати російської армії на Таврійському напрямку становили 583 особи та 31 одиницю військової техніки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Під Авдіївкою, як і загалом на Таврійському напрямку, загальні втрати ворога у живій силі в операційній зоні ОСУВ «Таврія» знову зросли і минулої доби становили 583 особи. Це якраз наслідок того, що російське керівництво продовжує гнати вперед легку піхоту, майже не прикриваючи її технікою», - сказав Штупун.

За його словами, сьогодні на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Первомайського, тут відбито 13 атак.

Читайте також: ЗСУ знищили на Таврійському напрямку російський «Сонцепьок» і дві гаубиці «Мста-С»

При цьому досить активно діє ворожа авіація. Зокрема, біля Авдіївки зафіксовано 10 авіаударів. Водночас фіксуються випадки відмови йти у наступ деяких підрозділів російських окупантів, зауважив речник.

Він зауважив, що кількість ворожих атак під Авдіївкою не зменшилась, але противнику важко працювати з технікою, тому вперед відправляють піхоту.

Щодо ситуації в районі Мар’їнки Штупун повідомив, що тут відбито 13 атак, ворог зазнав втрат і відійшов. На Шахтарському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського.

Читайте також: На фронті за добу відбулися 78 бойових зіткнень

На Запорізькому напрямку російські окупанти наступальних дій не проводили, натомість обстріляли понад 15 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Чарівне та Оріхів, повідомив Штупун.

За його інформацією, минулої доби Сили оборони на Таврійському напрямку знищили 31 одиницю ворожої військової техніки, серед якої ТОС-1А «Солнцепёк».

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 листопада 2023 року ліквідували близько 306 тисяч 860 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-