Міноборони пропонує спростити закупівлю «цивільних дронів»

Міноборони пропонує спростити закупівлю «цивільних дронів»

Укрінформ
Міністерство оборони України підготувало постанову, яка дозволить державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення (дрони DJI та Autel, FPV-коптери) без жодних додаткових регуляцій.

Про це повідомляється на сайті МОУ, передає Укрінформ.

"Міністерство оборони України підготувало постанову, яка дозволить державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення (дрони DJI та Autel, FPV-коптери) без жодних додаткових регуляцій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до цієї постанови Міністерство оборони та військові частини нарешті зможуть купувати «цивільні дрони», які класифікуються як дрони тактичного рівня.

Читайте також: Перерозподіл «військового» ПДФО дасть додаткові 96 мільярдів на дрони та іншу зброю - Шмигаль

Відповідний документ з постановою Міноборони передає до Кабінету міністрів України для затвердження та підписання.

"Очікуємо на швидке прийняття та впровадження постанови. Чуємо запити від військових і робимо все, щоб їх вирішити", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Україна разом з іноземними партнерами вже виготовляє безпілотник-камікадзе, який здатен літати на 1000 кілометрів. Сили оборони України замовляють ці апарати.

У Комітеті Верховної Ради з нацбезпеки закликають збільшити кількість центрів підготовки операторів БПлА. Міністерство оборони України вже завізувало директиву щодо збільшення кількості таких навчальних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-