Диверсії на залізницях є серйозною проблемою для російської влади - розвідка Британії

Диверсії на залізницях є серйозною проблемою для російської влади - розвідка Британії

Укрінформ
Диверсії антивоєнних активістів на російських залізницях становлять серйозну проблему для російської влади.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Експерти розвідки спираються на дані дослідження російського ЗМІ «Медіазона», які свідчать, що станом на жовтень цього року до судів надійшло 76 справ про саботаж на залізниці від початку повномасштабної війни РФ проти України. 137 осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності, переважна більшість із них віком до 24 років.

Також з початку 2023 року на ключових об’єктах залізничної інфраструктури наносяться написи, які вказують, що за диверсію передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Росіяни почали будувати залізницю між Ростовом та Кримом

За даними британської розвідки, військова логістика Росії, включаючи постачання для війни в Україні, як і раніше, залежить від 33000-кілометрової залізничної лінії країни.

Оскільки в Росії заборонені практично усі форми відкритого інакомислення, диверсії є одним із способів протесту проти війни, йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка не виключила, що здатність української армії завдавати ударів по кримській суднобудівній інфраструктурі змусить Росію вдатися до передислокації, що матиме вплив на терміни поставки нових суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-