Сили оборони відбили атаки ворога на п’яти напрямках

Сили оборони відбили атаки ворога на п’яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України за день відбили штурмові дії росіян на п'яти напрямках фронту.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 7 листопада.

Згідно з нею, загалом на фронті за день відбулися 36 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Читайте також: ЗСУ знищили на Таврійському напрямку російський «Сонцепьок» і дві гаубиці «Мста-С»

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці.

Протягом доби українська авіація завдала по ворогу загалом 21 удар: чотири – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили шість артилерійських засобів російської армії, два пункти управління, склад паливно-мастильних матеріалів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони, дві радіолокаційні станції та станцію радіоелектронної боротьби загарбників.

Російська Федерація за добу здійснила загалом три ракетні й 35 авіаційних ударів, а також 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на вказаних двох напрямках потерпали близько 20 населених пунктів, зокрема Сеньківка, Блешня, Карповичі та Грем'яч Чернігівської області, Сімейкине, Іскрисківщина, Басівка, Грабовське, Попівка й Велика Писарівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, Іванівки й Берестового Харківської області. Силами оборони України там відбиті п'ять ворожих атак.

Авіаційних ударів росіяни завдали неподалік від Петропавлівки, Піщаного й Пролетарського Харківської області. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, серед яких – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку від артилерійського й мінометного вогню російських військ постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

У районах Серебрянського лісництва, Різниківки, Спірного та Роздолівки Донецької області зафіксовані удари ворожої авіації.

На Бахмутському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії біля Богданівки, Андріївки та Кліщіївки Донецької області. У районі останньої загарбники завдали також авіаційного удару.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на Бахмутському напрямку опинилися понад 15 населених пунктів, серед них – Маркове, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 13 ворожих атак у районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Первомайського Донецької області.

У районі Авдіївки війська РФ завдали понад 10 авіаційних ударів. Із артилерії й мінометів росіяни атакували Очеретине, Бердичі, Ласточкине, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області. Там Сили оборони відбили 13 ворожих атак. Під артилерійський і мінометний вогонь російської армії тут потрапили близько 10 населених пунктів регіону, зокрема Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку росіяни вели штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, однак успіху не мали. Із артилерії й мінометів ворог бив тут по близько 10 населених пунктах, зокрема по Водяному, Вугледару, Богоявленці, Пречистівці, Золотій Ниві й Урожайному Донецької області.

Авіаційного удару війська РФ завдали поблизу Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій російська армія не вела. Натомість з артилерії й мінометів загарбники вдарили по більш ніж 15 населених пунктах, серед яких – Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Малі Щербаки та Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаудару в районі Тягинки Херсонської області, із артилерії обстріляли Херсон, Берислав, Тягинку й Іванівку.

Читайте також: Під Авдіївкою втрати ворога зросли, росіяни кидають на штурми легку піхоту - військові

Як повідомляв Укрінформ, після вибухів та пожежі в аеропорту Таганрога загарбники перебазували частину своїх бойових гелікоптерів в аеропорт тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-