Розвідка на основі відкритих джерел стала для ворога справжнім інструментом - речник МОУ

Розвідка на основі відкритих джерел стала для ворога справжнім інструментом - речник МОУ

Укрінформ
Ворог часто дізнається про певні події з відкритих джерел, тому існують деякі обмеження на поширення певної інформації.

Про це сказав начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Феномен цієї війни - завдяки тому, що у нас демократичне суспільство, ворог часто дізнається про якісь події не з власних джерел, не від власної розвідки, а саме з відкритих джерел, медіа. І тому коли військові кажуть «будь ласка, не повідомляйте про цю подію» - це має сенс. Має сенс повідомити про визволений населений пункт на дві доби пізніше. Бо ворог користується відкритими джерелами не тільки тому, що всі ними користуються, а ще і, зокрема, через те, що у самого ворога бувають проблеми з тим, як рухається негативна інформація з фронту до командувань. В тоталітарному суспільстві особливо з цим проблема: хочеться більше звітувати, ніж показувати реальний стан справ. І ми не мусимо точно допомагати в цьому ворогу", - сказав Павлюк.

Він зауважив, що розвідка на основі відкритих джерел стала справжнім інструментом як для української сторони, так і для ворога.

"Як тільки інформація з відкритих джерел дає ворогу можливість щось зрозуміти, він це використовує негайно", - наголосив Павлюк.

Читайте також: У Міноборони вважають, що ЗМІ мають отримати більший доступ у зону бойових дій

Він додав, що обмеження на поширення певної інформації стосуються не тільки медіа, а й різноманітних блогерів, телеграм-каналів.

"Інформаційне поле – це мозаїка, дуже різна інформація: достовірна, недостовірна, чутки, фейки, чиїсь інформаційні операції, чиєсь сприйняття події, яке вже дуже сильно відірвано від події. Коли розвідка працює за відкритими джерелами, вона всю цю мозаїку збирає, ніби як картину з пазлів. Ми хочемо, щоб у ворога було якомога менше елементів пазлів", - сказав речник МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, Ілларіон Павлюк очолив Управління преси та інформації Міністерства оборони України у жовтні 2023 року. До цього він обіймав посаду у Головному управлінні розвідки МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-