Естонський євродепутат: Захід має надати Україні більше досконалої зброї

Естонський євродепутат: Захід має надати Україні більше досконалої зброї

Укрінформ
Євродепутат, колишній командувач Сил оборони Естонії Ріхо Террас вважає, що Захід має надати Україні більше досконалих технологій та наростити обсяг вироблення якісної зброї.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі естонського TV.

За словами Терраса західні країни обманювали себе, вважаючи, що Україні надається постійна та достатня військова допомога. На його думку, «ці цифри дуже малі в порівнянні з тим, чого Україна дійсно потребує».

Також естонський євродепутат додав, що допомога США Україні справді велика, але найбільша економічна та військова держава світу могла б дати набагато більше. На його думку, якщо Україні не буде надано більше нових та досконаліших військових технологій, вона не зможе виграти цю війну.

«Я не бачу іншої можливості, якщо в України не з'явиться технологічна перевага <…> Я впевнений, що Заходу треба докласти зусиль, щоб запустити свою військову промисловість у великих масштабах. Йому необхідно почати виробляти зброю у великих обсягах та підвищувати якість», - сказав Террас, коментуючи інтерв'ю головкому ЗСУ Валерія Залужного журналу Economist.

На думку Терраса, якщо російська-українська війна буде програна, «крок за кроком наближатиметься третя світова війна». І в цілому жителям Західної Європи необхідно продовжувати пояснювати важливість того, що відбувається на російсько-українській війні, оскільки поразка України спровокувала б нові війни.

Відповідно Террас вважає, що те, що відбувається між ХАМАС та Ізраїлем, є частиною великої гри, яку веде Росію, а також її союзники: Іран, Китай, Північна Корея. «Я вважаю, що у близькосхідному конфлікті явно простежується рука Росії», - сказав євродепутат.

Читайте також: Євродепутати пропонують передати Україні військову техніку, конфісковану в Лівії - Politico

В ефірі тієї ж телепрограми, в якій брав участь Террас, депутатка Європарламенту, ексміністр закордонних справ Естонії Марина Кальюранд зазначила, що необхідно стежити за тим, щоб Україна не зникала з порядку денного, особливо зараз, коли увага Заходу прикута до сектору Гази. В цьому сенсі вона відзначала, як надзвичайно позитивну новину те, що напередодні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн відвідала Україну.

Кальюранд також додала, що обговорення чергового пакету допомоги Україні зараз застопорилося, оскільки Європарламент обговорює бюджет ЄС наступного року.

Як повідомлялося, у виданні The Economist вийшов матеріал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, в якому він зазначив, що Україна зупинила набагато сильнішого ворога, однак зараз війна переходить на новий етап.

Президент Володимир Зеленський 4 листопада наголосив, що ситуація на фронті не патова, і підкреслив, що українці не мають права опускати руки.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-