«Не такі примітивні атаки, як минулоріч»: у ГУР повідомляють, що Росія накопичила 870 ракет

«Не такі примітивні атаки, як минулоріч»: у ГУР повідомляють, що Росія накопичила 870 ракет

Укрінформ
У жовтні Росія виготовила 115 високоточних ракет.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ГУР.

За словами Скібіцького, минулого місяця ВПК держави-агресора росії випустив 115 високоточних ракет дальністю понад 350 кілометрів. Це, зокрема, 40 крилатих ракет Х-101, 30 балістичних ракет «Іскандер-М»; 20 крилатих ракет «Калібр»; 12 крилатих ракет «Іскандер-К»; 9 крилатих ракет Х-32; 4 аеробалістичні ракети «Кинджал».

Читайте також: Зеленський закликав українців зважати на повітряну тривогу - небезпека значна

Згідно з оцінками розвідки, у запасах РФ є близько 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Коментуючи ймовірні наміри РФ атакувати українські об’єкти інфраструктури в осінньо-зимовий період, Скібіцький зазначив, що загарбники вичікують збільшення навантажень на енергосистему України.

«Таке може бути під час настання холодів, коли споживання електроенергії вийде на пікові показники осінньо-зимового періоду – росіяни вичікують падіння температури нижче нуля», – пояснив представник ГУР.

Він додав, що тактика ймовірних ударів ворога може включати як застосування ракет різних типів, так і комбінацію ракетного озброєння та ударних БпЛА.

«За оцінкою воєнної розвідки України, це однозначно будуть не такі примітивні атаки, як минулоріч. [...] Досягти результату росіянам буде складно – ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходів для захисту нашої енергосистеми», – сказав Скібіцький.

Читайте також: Ворог шукає прогалини в ППО, тому запускає «Шахеди» невеликими партіями - Ігнат

Як повідомлялося, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Сили оборони готуються до збільшення ворожих атак на критичну інфраструктуру, військові та стратегічні об’єкти держави в осінньо-зимовий період, оскільки РФ накопичила певну кількість ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-