У Міноборони розроблять «дорожню карту» щодо роботи з особовим складом - заступниця міністра

У Міноборони розроблять «дорожню карту» щодо роботи з особовим складом - заступниця міністра

Укрінформ
Міністерство оборони на основі Концепції військової кадрової політики розробить "дорожню карту" щодо системи роботи з особовим складом ЗСУ.

Про це заявила заступниця міністра оборони Наталя Калмикова в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Концепція – це є рамковий документ, який визначає бачення того, як конкретно буде розвиватися система роботи з особовим складом. Вона, дійсно, написана на період до 2028 року з урахуванням того, що у нас буде за цей період і завершення війни, і демобілізація, і буде вже умовно мирний час. Але цей документ про те, що захист країни відбувається сьогодні і він відбуватиметься завтра. Ми говоримо про те, що сьогодні є вимога часу і в тому числі рекрутинг, про який говориться останні дні і тижні дуже багато. Це нові інструменти залучення людей до захисту Батьківщини», - сказала Калмикова.

Вона наголосила, що вишкіл, про який ідеться у Концепції, не замінить призов, він дасть змогу кожному українцю набути навичок для захисту - себе, своїх близьких і країни.

«Тобто це умова, з якою ми як нація живемо і маємо до нього йти. ...Ми зараз розглядаємо декілька інструментів, які дозволять українцям ставати на військовий облік, дивитися, які є потреби саме з фахової сторони, дивитись, яким чином здібності, досвід і освіта людини найкращим чином допоможе реалізувати потенціал під час служби», - пояснила заступниця міністра.

Читайте також: Міноборони збільшує перелік військових, які отримують додаткову винагороду

За її словами, Концепція передбачає розробку "дорожньої карти", яка і опише, в які терміни і коли будуть здійснені перегляд політики кар’єрного зростання, психологічного, медичного та соціального супроводу військовослужбовця тощо.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Передбачається, що ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом, строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку, а в Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-