Росіяни вели безуспішні штурмові дії на п'яти напрямках

Росіяни вели безуспішні штурмові дії на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська намагалися штурмувати на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, однак успіхів не здобули, українськими захисниками за добу відбиті понад 30 ворожих атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 5 листопада, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулися 44 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Читайте також: Зеленський відзначив вісім бригад, які б’ються на найгарячіших напрямках фронту

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищені чотири розвідувальні безпілотники РФ.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили три артилерійські засоби ворога та чотири райони зосередження його особового складу, озброєння та військової техніки.

Російська армія загалом за добу завдала два ракетні й 34 авіаційні удари, а також 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали інфраструктурний об’єкт, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили 6010 загарбників і 916 одиниць озброєння й техніки росіян

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на вказаних двох напрямках протягом доби опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Басівка, Миропілля, Іскрисківщина та Грабовське Сумської області, Плетенівка, Нестерне і Строївка Харківської області.

На Куп’янському напрямку за підтримки авіації російські війська вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше від Петропавлівки й Іванівки Харківської області. Силами оборони України там відбиті п'ять ворожих атак.

Читайте також: У Сухопутних військах розповіли про 212 знищених загарбників за добу поблизу Авдіївки

Авіаційного удару загарбники завдали біля Надії Луганської області, із артилерії й мінометів обстріляли Тополі, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку від артилерійського й мінометного вогню російської армії постраждали близько 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Серебрянка, Торське та Спірне Донецької області.

Удари російської авіації зафіксовані в районах Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів, Спірного та Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ чотири рази безуспішно намагалися відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області росіяни вели безуспішні штурмові дії. Силами оборони там відбиті ще п'ять ворожих атак.

Читайте також: У Сухопутних військах розповіли про 212 знищених загарбників за добу поблизу Авдіївки

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Бахмутському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів, зокрема Міньківка, Хромове, Кліщіївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку за підтримки авіації російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили шість ворожих атак.

Авіаційних ударів росіяни завдали в районах Олександрополя, Авдіївки й Очеретиного Донецької області. Із артилерії й мінометів на вказаному напрямку ворог атакував близько 10 населених пунктів, серед яких – Степове, Авдіївка, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за підтримки авіації війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області. Українськими захисниками там відбиті 17 ворожих атак.

Із авіації російські загарбники вдарили неподалік від Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських і мінометних ударів ворога на цьому напрямку зазнали близько 10 населених пунктів регіону, зокрема, Георгіївка, Мар'їнка, Парасковіївка й Новомихайлівка.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили 6010 загарбників і 916 одиниць озброєння й техніки росіян

На Шахтарському напрямку із артилерії й мінометів російська армія вела вогонь по близько 10 населених пунктах, серед яких – Вугледар, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

У районі Старомайорського Донецької області росіяни вдарили з авіації.

На Запорізькому напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії північно-західніше від Вербового й Роботиного, північніше від Нестерянок і П’ятихаток Запорізької області. Із артилерії й мінометів загарбники обстріляли тут понад 20 населених пунктів, зокрема Полтавку, Червоне, Гуляйпільське, Малу Токмачку, Роботине і Кам’янське Запорізької області, а також Марганець Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російська армія била з авіації по районах Республіканця, Львового і Тягинки Херсонської області, із артилерії атакувала сам Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, удень 5 листопада російські війська вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П по Одеській області. Влучання відбулося в інфраструктурний об'єкт – постраждали троє людей.

Також загарбники атакували керованою ракетою Х-59 Дніпропетровську область. ППО збила ворожий об'єкт в небі над Криворізьким районом.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-