Рекрутинг замість призову: Умєров затвердив Концепцію кадрової політики Міноборони

Рекрутинг замість призову: Умєров затвердив Концепцію кадрової політики Міноборони

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року.

Як передає Укрінформ, про це Міноборони повідомляє у Телеграмі.

Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років - як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.

«Головний акцент концепції - гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни, інтеграція в євроатлантичний безпековий простір, взаємосумісність ЗСУ зі збройними силами держав-членів НАТО», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Як списати FPV-дрон за новим наказом: Міноборони оприлюднило алгоритм дій

У Міноборони зазначили, що очікуваними результати є те, що ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку; в Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом; людиноцентричний підхід до управління кар’єрою військовослужбовців з урахуванням їхньої освіти, професійного розвитку, гендерної рівності. Рівні можливості чоловіків і жінок в ЗСУ; удосконалена електронна система військового обліку; автоматизовані та цифровізовані процеси управління персоналом.

Також розширена співпраця між українськими вищими навчальними закладами та вишами держав-членів НАТО і ЄС; ефективна та прозора система грошового забезпечення військовослужбовців та забезпечення їх житлом; вдосконалене психологічне забезпечення; нова культура взаємовідносин між командирами та підлеглими; належні умови для переходу від військової кар’єри до цивільного життя військовослужбовців, які підлягають звільненню з військової служби.

Моніторинг та оцінку результатів впровадження концепції здійснюватиме Комітет з питань кадрового менеджменту в системі Міністерства оборони України.

Читайте також: Умєров призначив перевірку за фактом російського удару по 128-й бригаді

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони з 1 листопада суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї вітчизняного виробництва Збройним силам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-