У ВМС припустили, що росіяни можуть розібрати корабель «Мінськ» на запчастини

У ВМС припустили, що росіяни можуть розібрати корабель «Мінськ» на запчастини

Укрінформ
Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук припускає, що пошкоджений десантний корабель "Мінськ" росіяни можуть розібрати на запчастини, адже відновленню він не підлягає.

Таку думку він висловив в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу

"Можуть розібрати "Мінськ" на запчастини, якщо вони взагалі там якісь залишилися", - сказав Пленетчук.

За його словами, це типовий проєкт російських десантних кораблів, яких у Росії кілька, тому ворог зможе використати елементи "Мінська", особливо враховуючи, що деякі такі кораблі перебувають у ремонті.

Читайте також: Росіяни не зможуть замінити уражені у Севастополі кораблі найближчим часом — експерт

Речник нагадав про те, що відразу після удару ВМС ЗСУ вважали, що цей великий десантний корабель не підлягатиме відновленню. Цей корабель достатньо старий і часто експлуатувався, його відновлення не має сенсу насамперед з фінансової точки зору.

Як повідомлялося, вранці 13 вересня кілька ракет вразили суднобудівний завод «Севморзавод» на території Севастопольської військово-морської бази Чорноморського флоту Росії. Десантний корабель «Мінськ» та підводний човен проєкту Kilo 636.3 «Ростов-на-Дону» зазнали пошкоджень під час проходження технічного обслуговування в сухих доках. Тоді розвідка Великої Британії припустила, що росіянам навряд чи вдасться швидко повернути до ладу вражені човен «Ростов-на-Дону» та корабель «Мінськ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-