Війська РФ готують новий масований штурм Авдіївки - ISW

Війська РФ готують новий масований штурм Авдіївки - ISW

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, зазначають, що росіяни готуються до "третього масованого штурму Авдіївки".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ISW.

Аналітики зазначили, що росіяни продовжили наступальні операції під Авдіївкою та досягли деяких підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Читайте також: Об’єктивно про ситуацію на фронтах: тривожно, але перспективно

Також тривають бої біля Авдіївського коксохімічного заводу, південних та південно-західних околиць Авдіївки та Опитного. При цьому українські війська постійно контратакують у цьому районі.

Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська продовжують протистояти російським наступам поблизу Авдіївки та відбили понад 17 російських атак поблизу Степового (3 км на північ від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (7 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Пізніше речник Таврійського угруповання українських військ полковник Олександр Штупун заявив, що активних бойових дій поблизу Авдіївки не ведеться, але українські війська очікують "загострення ситуації" в цьому районі.

Також у звіті Інституту вказано з посиланням на українського військового оглядача, що російські війська швидко будують укріплення у тилових районах поблизу напрямків передбачуваного наступу в районі Авдіївки, щоб швидше ввести резерви у бій.

Читайте також: РФ продовжить тиснути, аби до кінця року взяти Авдіївку під контроль - розвідка Естонії

Як повідомлялося, за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, росіяни станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-