РФ продовжить тиснути, аби до кінця року взяти Авдіївку під контроль - розвідка Естонії

РФ продовжить тиснути, аби до кінця року взяти Авдіївку під контроль - розвідка Естонії

Укрінформ
Розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями РФ продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

Згідно з даними розвідки, окупаційні війська РФ ціною великих втрат домоглися деяких успіхів в районі Авдіївки, чому сприяла відносно суха погода, але ЗСУ чинили організований опір на ешелонованій лінії оборони.

"Однак, попри втрати, РФ, ймовірно, продовжить свою наступальну активність з теперішньою інтенсивністю впродовж найближчих тижнів з наміром, ймовірно, досягти повного контролю над Авдіївкою до кінця цього року", – сказав полковник.

Читайте також: «Білі янголи» вивезли із села під Авдіївкою останніх цивільних

Зазначається, що здебільшого українська армія утримувала позиції завдяки далекобійним засобам ураження у вигляді дронів та артилерії, а також мінним полям, завдяки цьому втрати ЗС РФ у техніці можна порівняти з показниками попередніх тижнів.

Окрім того, естонські аналітики припускають, що російські війська посилять тиск в районі Куп'янська, оскільки намагаються домогтися результату, що можна було б продемонструвати як значний успіх.

Розвідка Естонії вказує, що в такий спосіб Москва змогла б знайти виправдання продовженню агресії та необхідності повного захоплення Луганської та Донецької областей для забезпечення сухопутного коридору до Криму. Окрім того, російські війська намагаються скувати ЗСУ, щоб знизити їхній тиск на інших ділянках фронту.

У зведенні також йдеться про те, що українські захисники продовжують проводити рейди у Херсонській області з метою створення нових плацдармів на лівому березі Дніпра, де їм на руку під час форсування річки грає низька хмарність та тумани. Тим часом РФ на цій ділянці компенсує слабкість своїх сухопутних сил активізацією власної авіації.

Читайте також: З Куп’янщини потрібно евакуювати ще 172 дитини - Харківська ОВА

Як повідомлялося, за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, росіяни станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

Естонія розпочала надання військової допомоги Україні ще до початку широкомасштабної війни РФ проти України, що вплинуло на хід бойових дій в перші тижні війни. Уряд Естонії надав військової допомоги на суму понад 400 млн євро, що становить понад 1% ВВП Естонії. Станом на сьогодні Естонія вже надала Україні 16 пакетів військової допомоги.

Фото: Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-