Новий рекорд: Міноборони пришвидшило передачу дронів для ЗСУ

Новий рекорд: Міноборони пришвидшило передачу дронів для ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони пришвидшило передачу Збройним силам України бойових дронів.

Про це відомство повідомило в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Міністерство оборони разом з Генштабом і Держспецзв’язку рекордно швидко передали бойові дрони для ЗСУ – з моменту отримання техніки від постачальників до передачі Силам логістики ЗСУ минуло всього три дні", – ідеться у повідомленні.

Як зауважили в міністерстві, процес передачі військовим озброєння потребує численних узгоджень у різних відомствах, тож раніше він міг тривати тижнями або й місяцями.

На сьогодні завдяки ефективній співпраці між новою командою Міноборони та іншими залученими особами й установами час на бюрократичні процедури вдалося скоротити.

Читайте також: Умєров провів зустріч із Камишіним: Зброї буде більше

У результаті міністром оборони України Рустемом Умєровим спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації був підписаний наказ. Уже наступного дня після його отримання техніку почали відвантажувати на фронт.

Зазначається, що безпілотники для війська були закуплені за бюджетні гроші. Пакет містить різні типи дронів – як ударні, так і розвідувальні.

"Лише в цьому пакеті – сотні безпілотників. Найближчим часом дрони допомагатимуть виконувати бойові задачі на фронті в досвідчених руках наших пілотів. А Міноборони продовжує процес передачі необхідної для цього зброї", – наголосили в міністерстві.

Читайте також: Умєров запросив шведських виробників зброї до співпраці

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні уряд підтримав постанову, яка дозволяє спрощений допуск до експлуатації і постачання ЗСУ безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-