На фронті загинув журналіст і воїн Тарас Давидюк

На фронті загинув журналіст і воїн Тарас Давидюк

Укрінформ
Захищаючи Україну від російських загарбників, 3 листопада загинув засновник і головний редактор рівненського видання «Горинь.інфо» Тарас Давидюк.

Йому було 37 років, повідомляє Укрінформ із посиланням на «Горинь.інфо».

«Тарас добре відомий усій патріотичній спільноті Рівненщини, адже ще зі студентських років був активним в різних патріотичних організаціях. З 2002 року у громадському русі. Був членом «Молодого Руху». У 2005-2012 роках – голова обласної організації і член Центрального Проводу «Молодіжного Націоналістичного Конгресу». Був також голою рівненської обласної організації «Активна молодь», - ідеться в повідомленні.

Давидюк закінчив Острозьку академію, за освітою - політолог. А за покликанням, як кажуть про нього колеги, - учитель історії та журналіст. 

Узимку 2013-2014 років брав участь у самообороні Майдану. З початком російсько-української війни служив у добровольчому батальйоні «Гарпун», а згодом в одному з окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. Додому повернувся лише навесні 2019 року. 

На початку повномасштабного вторгнення РФ Тарас Давидюк пішов на фронт, крайні місяці воював у 14-му окремому полку, разом зі своїми побратимами ще з «Гарпуна».

Як уточнює видання, Тарас Давидюк загинув в околицях села Роботине Запорізької області.

Фото: horyn.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-