Російські війська готуються до нової хвилі атак на Авдіївку - ISW

Російські війська готуються до нової хвилі атак на Авдіївку - ISW

Укрінформ
Ймовірно, росіяни готуються перейти до лобових атак після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати тяжкі втрати техніки в Авдіївці протягом жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Зазначається, що пов’язаний з Кремлем російський військовий блогер стверджував, що російські війська поблизу Авдіївки значно сповільнили темп наземних атак з півночі та півдня від Авдіївки на користь потужного вогню по українських передових позиціях та поблизу тилових районів.

Можливо, що російські війська ведуть кампанію блокування українських військових у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, швидше за все, є повітряною та артилерійською підготовкою поля бою перед новою хвилею російських атак.

Інші російські військові блогери також охарактеризували ці дії як "підготовчу підтримку", ймовірно, для подальших хвиль атак на цій ділянці бойових дій.

Читайте також: На Авдіївському напрямку українські воїни стійко тримають оборону - Тарнавський

Речник Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун 30 жовтня також заявив, що російські війська готуються до "м’ясних штурмів" поблизу Авдіївки та тренують штурмові підрозділи "Шторм-Z", сформовані з засуджених для майбутніх атак.

Аналітики ISW наголосили, що ситуація біля Авдіївки є прикладом неспроможності російського командування засвоїти та застосувати уроки, пройдені російськими військами під час попередніх невдалих наступів в Україні.

Читайте також: Росіяни втратили від початку наступу на Авдіївку 6500 військових – ЗСУ

Як повідомлялося, за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, росіяни станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-