Натяку на оточення українських військ в Авдіївці немає - експерт

Натяку на оточення українських військ в Авдіївці немає - експерт

Укрінформ
Натяку на оточення російськими окупантами Сил оборони України, які захищають місто Авдіївка на Донеччині, немає.

Про це сказав сьогодні, 30 жовтня, військовий експерт і волонтер Павло Нарожний в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ. 

В Авдіївці дуже тривожна ситуація, але є принципова різниця з Бахмутом, констатує Нарожний.

"У Бахмуті ворог спромігся швидко зайти в саме місто і бої відбувалися в місті. В Авдіївці цієї ситуації наразі немає. Там є укріпрайон, розташований за 3-4 кілометри від міста. І ворог атакує як в лоб, так і у фланги. Але у ворога основний напрямок – це не фронт. Вони хочуть відрізати наше угрупування і атакують з флангів. На одному з флангів вже є невелика сіра зона на териконі. Але поки що наші захисники відбивають всі атаки. І поки що немає натяку на оточення угруповання ЗСУ", - зазначив він.

Читайте також: Війська РФ не виправдовують сподівання Кремля щодо захоплення Авдіївки - британська розвідка

Також військовий експерт пояснив, що саме дає ворогу сіра зона на териконі біля Авдіївки, про нібито захоплення якого не один день оголошує російська пропаганда. "Терикон має один-єдиний сенс: як споглядальний пункт. Але тримати там якусь оборону, утримувати якісь позиції, облаштовувати їх, сенсу дійсно немає. Це дуже гарна мішень", – зазначив Нарожний.

Водночас Нарожний не применшує загрози для Авдіївки: "Ворог кидає величезні ресурси в ці атаки і, дійсно, не можна сказати, що ми там абсолютно на 100% захищені. Є небезпека того, що вони цими величезними ресурсами, цими нескінченними м'ясними штурмами можуть відсунути українську армію. Але поки що ЗСУ тримаються і відбивають всі атаки".

Читайте також: Об’єктивно про ситуацію на фронтах: тривожно, але перспективно

Як повідомлялося, за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, росіяни станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

Фото: Oleg Palchyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-