Війська РФ не виправдовують сподівання Кремля щодо захоплення Авдіївки - британська розвідка

Війська РФ не виправдовують сподівання Кремля щодо захоплення Авдіївки - британська розвідка

Укрінформ
Російські війська, від яких кремлівські лідери вимагають захопити більше території, не можуть здійснювати ефективні наступальні дії навколо Авдіївки.

Про це в соцмережі Хповідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За даними британських аналітиків, поблизу Авдіївки, де Росія розпочала масштабну наступальну операцію в середині жовтня, протягом останнього тижня тривали важкі, проте безрезультатні бої. На цей напрямок РФ перекинула близько восьми бригад, які, ймовірно, зазнали одних із найвищих у 2023 році втрат серед російських військ.

Водночас російські пропагандисти почали жорстко критикувати тактику своїх військ у цій операції. На думку британської розвідки, це свідчить про те, що основний військово-політичний виклик Росії залишається таким самим, як і протягом більшої частини війни.

Читайте також: ЗСУ знищують артилерійські позиції та спостережні пости ворога на островах Дніпра - ОК «Південь»

«Політичні лідери вимагають захоплення більшої території, але військові не можуть організувати ефективні наступальні дії на оперативному рівні», - вважають у розвідці Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони минулої доби відбили 15 атак ворога на Авдіївському напрямку, російські війська зазнають значних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-