Ворог запускає дрони-шпигуни та дистанційно моніторить територію України - прикордонники

Ворог запускає дрони-шпигуни та дистанційно моніторить територію України - прикордонники

Укрінформ
На прикордоні ситуація залишається непростою. Ворог веде постійні щоденні обстріли території України та запускає безпілотники з метою моніторингу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, коментуючи ситуацію на кордоні з РФ.

«Ми бачимо, що ворог використовує різні технічні засоби, які розміщені як по той бік кордону, так і запускає безпілотники, які намагаються моніторити українське прикордоння. Зі свого боку ми активно протидіємо, застосовуючи різноманітні засоби для того, щоб протидіяти БПЛА. Але, на щастя, бачимо і людей по той бік кордону, які невдоволені режимом Путіна, які допомагають нам тим, що вони знищують на території Росії технічні засоби, в тому числі ті, які пов’язані з роботою, щоб викривати радіосигнали або ж які здійснюють відео чи тепловізійне спостереження за територією України», - повідомив Демченко.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю не фіксується переміщення ворожої техніки або військових - Демченко

За його словами, фіксувалося, що на території Росії знищуються комплекси спостереження «Муром».

«Тому ми дякуємо за те, що небайдужі і по той бік кордону роблять все необхідне, щоб припинити цю російську агресію», - наголосив речник ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня на східному напрямку аеророзвідники бригади Національної гвардії "Буревій" знищили російську станцію радіоелектронної боротьби і систему відеоспостереження "Муром-М".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-