На кордоні з Білоруссю не фіксується переміщення ворожої техніки або військових - Демченко

На кордоні з Білоруссю не фіксується переміщення ворожої техніки або військових - Демченко

Укрінформ
На кордоні з Білоруссю не фіксується будь-якого переміщення ворожої військової техніки чи особового складу, однак Сили оборони продовжують укріплювати прикордоння, аби протидіяти будь-якому вторгненню, якщо таке відбудеться повторно.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Ситуація по кордону з Білоруссю відмінна від кордону з країною-агресором. Підрозділи Сил оборони мінують місцевість на напрямку кордону з Білоруссю на найбільш загрозливих напрямках, в той же час підрозділи ДПСУ укріплюють безпосередньо лінію держкордону і прикордоння в фортифікаційному відношенні. Наші інженерні групи постійно працюють по всій протяжності кордону з Білоруссю», - зазначив він.

За словами Демченка, інженерне укріплення значно зросло за час воєнного стану.

«Це сотні кілометрів протитранспортних ровів, це сотні кілометрів паркану, це інші перешкоди, які встановлюються на всіх напрямках, і на додачу до цього – це фортифікаційні укріплення як поряд кордону, так і в прикордонні. Це сотні вогневих позицій, які включають в себе і бліндажі, траншеї для того, щоб підрозділи ДПСУ, які знаходяться на тому напрямку, мали можливість протидіяти будь-якому вторгненню, якщо таке відбудеться повторно. Інженерне укріплення безпосередньо на лінії кордону - це та перешкода, яка може тимчасово стримати ворога, якщо той спробує використати цей напрямок», - підкреслив речник.

Відповідаючи на запитання, як часто ворог веде розвідку на кордоні з Україною, речник зазначив, що такі дії фіксуються лише з боку РФ. На кордоні з Білоруссю немає жодних дій, які б свідчили про розвідувальну діяльність чи переміщення техніки і особового складу, сказав Демченко.

«По кордону з Білоруссю ми не фіксуємо жодних дій, які б відбувалися з того боку кордону. В тому числі ми не відмічаємо переміщення або військової техніки, або особового складу поряд з нашим кордоном. Натомість по кордону з РФ Росія намагається використовувати різноманітне обладнання для того, щоб вести розвідку, в тому числі і безпілотники, а також ДРГ, які досить часто зараз виявляємо по Сумському напрямку», - поінформував Демченко.

Він додав, що у разі виявлення ворожих ДРГ українські військові відразу відкривають вогонь, аби змусити ворога відійти за лінію держкордону. Також є протидиверсійні резерви, які висуваються на місцевість для того, щоб зачищати напрямок, якщо диверсанти все ж намагаються приховати своє перебування на території України.

Читайте також: Росія у будь-який момент знову може використати Білорусь для нарощування агресії - Демченко

Як повідомляв Укрінформ, напередодні командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв ознайомився з ходом інженерного обладнання та мінування найбільш загрозливих ділянок прикордонних районів Північної операційної зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-