У Білорусі перебуває близько 5000 військових РФ і «вагнерівців» - член перехідного уряду

У Білорусі перебуває близько 5000 військових РФ і «вагнерівців» - член перехідного уряду

Ексклюзив
Укрінформ
На території Білорусі за нявними даними перебуває понад 2 тисячі російських військовослужбовців і до 3 тисяч "вагнерівців", чого достатньо для здійснення провокацій на кордоні.

Про це сказав член Об'єднаного перехідного кабінету Тихановської з питань оборони та нацбезпеки Валерій Сахащик у інтерв’ю Укрінформу.

«На сьогодні, за моїми даними, на території Білорусі є трохи більше двох тисяч російських військовослужбовців. Плюс до трьох тисяч "вагнерівців"», - сказав Сахащик.

За його словами, для серйозного наступу з території Білорусі на України такої кількості військових замало, проте цілком достатньо для провокацій, спрямованих проти суміжних країн.

Читайте також: Через білоруські полігони й навчальні центри пройшли близько 24 тисяч росіян - Наєв

«Щоби провести серйозні диверсії на територіях України чи сусідніх країн ЄС, достатньо й набагато меншої кількості, навіть невеликої групи підготовлених людей. Це потрібно враховувати», - зазначив представник білоруської опозиції.

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня Білорусь знову продовжила спільні з Росією військові навчання, які проходять на білоруських полігонах. Таким чином, навчання безперервно йдуть з 29 квітня 2022 року. Загальна кількість подовжень наразі становить 78 тижнів.

Читайте також: Наєв назвав кількість бойових літаків, які Росія тримає у Білорусі

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку. Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня 2021 року. Відтоді щодня здійснюються спроби порушення кордону великими і малими групами нелегалів за активної підтримки білоруських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-