Прем'єрка Італії заявила, що не можна послаблювати підтримку України

Прем'єрка Італії заявила, що не можна послаблювати підтримку України

Укрінформ
Очільниця уряду Італії Джорджа Мелоні наголосила, що не можна послаблювати підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала у зверненні до італійського Сенату повідомляє Sky Tg24.

Прем'єрка зазначила, що чітка позиція італійського уряду визнається та цінується партнерами і зміцнює вагу країни в європейському та міжнародному контекстах.

"З цієї причини Європейська рада також має намір підтвердити власну переконливу підтримку українському народу, який вже 608 днів бореться за свободу та незалежність своєї держави. Ми не повинні припуститися помилки, що б призвела до послаблення нашої спільної підтримки української справи", – сказала вона.

Читайте також: Зеленський і Мелоні обговорили наступний пакет допомоги Україні, зокрема посилення ППО

Вона також зазначила, що поширення безладу у світі вигідне лише тим, хто зацікавлений у тому, аби покласти край складній системі правил, на яких зараз ґрунтується мирне співіснування між державами.

Саме тому Москва не випадково не засудила атаку бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У свою чергу, терористи високо оцінили позицію російського диктатора Путіна.

"Це те, що уряд Італії стверджує від початку агресивної війни РФ проти України, і це те, що ми повторюємо сьогодні в цій залі: світ, у якому більше немає недоторканних червоних ліній, є менш безпечним та менш справедливим для кожного з нас, а не лише для держав та народів, які безпосередньо беруть участь у конфліктах", – додала Мелоні.

Як повідомлялося, раніше Мелоні заявила, що міжнародне співтовариство має уникати ескалації конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом. Вона вважає справжньою метою нападу ісламістських бойовиків створення прірви між палестинцями й ізраїльтянами і розпалювання війни цивілізацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-