Склади порожні: Шмигаль заявив про величезний дефіцит боєприпасів у світі

Склади порожні: Шмигаль заявив про величезний дефіцит боєприпасів у світі

Укрінформ
У світі спостерігається нестача боєприпасів, тому Україна докладає зусиль, щоб побудувати власну галузь озброєння і зменшити залежність від західних союзників у боротьбі з російською агресією.

Про це в інтерв’ю Financial Times заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ. 

"У нас величезний дефіцит боєприпасів не лише в Україні, а й в усьому світі. Ми розуміємо, що повинні виробляти їх тут, в Україні, тому що в усьому світі вони закінчилися, вони вичерпані. Всі склади порожні", - сказав Прем’єр.

За його словами, вітчизняне виробництво безпілотників зросло з "кількох десятків минулого року" до "десятків тисяч" цього року. Україна також перерозподіляє свій бюджет, щоб сконцентруватися на "військово-оборонному комплексі", включаючи протиповітряну оборону і артилерію.

Читайте також: Rheinmetall отримав друге замовлення на виробництво боєприпасів для України та Німеччини

Але розбудова індустрії закупівель снарядів, артилерії і засобів ППО є набагато складнішим і амбітнішим завданням, ніж виробництво безпілотників, в умовах глобального дефіциту ключових компонентів і сировини, зауважив Шмигаль.

Пріоритетним завданням, за його словами, наразі є створення спільних підприємств з європейськими та американськими оборонними компаніями. Цього літа український державний концерн "Укроборонпром" уклав угоду з німецьким виробником зброї Rheinmetall про ремонт пошкоджених танків Leopard та іншої бронетехніки, а також про виробництво нових машин.

За словами Шмигаля, це одна з близько 20 угод, підписаних з різними компаніями.

Читайте також: Уряд спростив імпорт матеріалів для виробництва боєприпасів та БПЛА

Шмигаль не став коментувати наслідки, якщо Дональд Трамп буде переобраний президентом США наступного року і припинить американську підтримку України.

"Це політичні виклики для нас. Зараз відбувається багато змін серед наших партнерів", - сказав він, також натякаючи на червневі вибори в ЄС.

Водночас Шмигаль висловив сподівання, що Білий дім виконає свої обіцянки про довгострокову підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон підтвердив, що США здатні одночасно забезпечити зброєю Україну й Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-