Росія перекидає ресурси під Авдіївку попри значні втрати - ISW

Росія перекидає ресурси під Авдіївку попри значні втрати - ISW

Укрінформ
Російські війська перекидають додаткові сили на Авдіївський фронт попри постійні проблеми з атаками на фронті та невдалу спробу наступу 19-20 жовтня.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

На думку експертів Інституту, беручи до уваги слова кількох російських блогерів про те, що 22 жовтня на Авдіївському напрямку на фронті не відбулося значних змін, російські війська знову взяли паузу після невдалого наступу, який призвів до великих втрат.

Один російський військовий блогер стверджує, що українські сили "несподівано" контратакували в напрямку Пісків (8 км на південний захід від Донецька) і витіснили російські війська з позицій у цьому районі. Інший блогер заявив, що заяви про просування українських військ у районі Пісків та Опитного (4 км на південь від Авдіївки) не відповідають дійсності.

Геолокаційні кадри, опубліковані 21 жовтня, вказують на те, що російські сили нещодавно здійснили незначне просування на південний схід від Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки). Російський військовий блогер стверджує, що російські сили не повністю очистили територію Авдіївського терикона і що ця територія наразі є спірною "сірою зоною".

Пов'язаний з Кремлем військовий оглядач заявляє, що важко вести маневрену війну на статичній лінії фронту з великою кількістю особового складу та укріплених районів з обох боків. Він зазначив, що українські безпілотники та інша високоточна зброя роблять бронетехніку все більш уразливою і ускладнюють наземні атаки. Також блогер зазначив, що російські війська натрапляють на труднощі в подоланні українських мінних полів під Авдіївкою і не можуть повністю знищити українську логістику, що дозволяє українському командуванню швидко перекидати особовий склад на критичні ділянки.

Читайте також: ЗСУ важливо утримувати Авдіївку, бо вона є воротами виходу на всю Донеччину - військовий

Українські джерела повідомили, що російські війська продовжують перекидати особовий склад на Авдіївський напрямок для підтримки наступальних дій попри значні втрати. Так, речник Таврійського угруповання українських військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські військові перекидають особовий склад з території Росії безпосередньо на Авдіївський напрямок для заміни втрат особового складу.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російське військове командування нещодавно перекинуло кілька полків з мобілізованих росіян на Авдіївський напрямок, що свідчить про те, що Росія, ймовірно, не планує відмовлятися від операцій на цьому напрямку. Машовець зазначив, що російські військові також перекинули частини 57-го мотострілецького полку (6-а мотострілецька дивізія, 3-й армійський корпус, Західний військовий округ) в район Спартак - Яковлівка - Мінеральне - Каштанове (4 км на південь - 5 км на південний схід від Авдіївки).

Читайте також: Зеленський розповів Шольцу про рекордні втрати росіян під Авдіївкою

Як повідомляв Укрінформ, активність військ Росії дещо знизилась, але ворог не полишає намірів захопити Авдіївку, тривають бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-