Безпілотники та засоби РЕБ швидше потраплятимуть у війська - постанова уряду

Безпілотники та засоби РЕБ швидше потраплятимуть у війська - постанова уряду

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав розроблену Міністерством оборони постанову, яка дозволяє спрощений допуск до експлуатації та постачання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби РЕБ Збройним силам України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України .

Тепер допуск БпЛА і засобів РЕБ відбуватиметься на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик, ідеться у повідомленні.

Також усім державним замовникам дозволено закуповувати БпЛА та засоби РЕБ, якщо вони провели із виробниками спільні відомчі випробування.

“До цього процес допуску до експлуатації був невиправдано тривалим - вивчення технічної документації, проведення випробувань, визначення та отримання потреби від Збройних сил. Це неприпустимо під час війни”, - наголосили у Міноборони.

Відтепер Генеральний штаб ЗСУ затверджуватиме технічні вимоги для БпЛА із зазначенням тактико-технічних характеристик, яким мають відповідати такі товари, для допуску до експлуатації.

Крім того, на Генштаб покладений обов’язок затверджувати технічні вимоги до засобів РЕБ і поточну потребу за кожним типом РЕБ.

“Раніше не було визначено строк та порядок процедур. І через це допуск до експлуатації та постачання зброї у військові частини розтягувався на місяці”, - зауважили у Міноборони.

Читайте також: Втрачене у бою військове майно списуватимуть за спрощеною процедурою - наказ Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, українські виробники дронів та БПЛА представили військовим аташе іноземних держав свої розробки.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-