Москва може готуватися до нового наступу - розвідка Естонії

Москва може готуватися до нового наступу - розвідка Естонії

Укрінформ
Війська РФ наразі мають артилерійських снарядів на рік ведення активних бойових дій проти України, а активізація її сил у районах Авдіївки на Донеччині та Куп’янська на Харківщині може свідчити про підготовку Москвою нового наступу.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

РФ називає ці дії активною обороною, але естонські військові вважають, що це лише гарні слова, а насправді йдеться про підготовку нового наступу.

Читайте також: Сили оборони на Таврійському напрямку знищили понад 1050 загарбників та 200 одиниць техніки

"Це послання з політичним змістом. Агресор намагається зняти з себе це тавро та показати своєму народу, що вони займаються активною обороною, а не якимось нападом. Але, тим не менш, я мушу визнати, що дії, які вживає Російська Федерація на сході та на північному сході можуть призвести до того, що найближчими тижнями армія РФ спробує розвинути успіх, направити туди додаткові сили та перейти у наступ на цій ділянці фронту", - сказав Ківісельг.

Додатковим індикатором виступає і той факт, що з Північної Кореї до РФ було доставлено 350 000 артилерійських снарядів. Це тисяча морських контейнерів, які були доставлені до Краснодарського краю. На думку Ківісельга, це суттєве поповнення складів, оскільки у РФ залишалося лише близько чотирьох мільйонів снарядів.

"Якщо ми досі бачили, що Росія випускає близько 10 000 снарядів впродовж однієї доби, то кількості боєприпасів, що направила Північна Корея, має вистачити на місяць-півтора.

Читайте також: На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 30 штурмових атак

Також не варто забувати, що наближається зима. Звичайно, знову почнуться атаки на енергетичну інфраструктуру. Нам здається, що Російська Федерація вже закінчила підготовку цих ударів. Цього можна очікувати у найближчі тижні чи впродовж місяця", - зазначив Ківісельг.

Як повідомлялось, Естонія розпочала надання військової допомоги Україні ще до початку широкомасштабної війни РФ проти України, що вплинуло на хід бойових дій в перші тижні війни. Уряд Естонії надав військової допомоги на суму понад 400 млн євро, що становить понад 1% ВВП Естонії. Станом на сьогодні Естонія вже надала Україні 16 пакетів військової допомоги.

З початку російської агресії проти України Естонія вже надала Україні гуманітарної допомоги на суму 24,6 млн євро, з яких урядова допомога складає 5,6 млн євро, приватна допомога – 19,0 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-