Буданов особисто вмовив 19 росіян здатися в полон - боєць ГУР

Буданов особисто вмовив 19 росіян здатися в полон - боєць ГУР

Укрінформ
Під час однієї із спецоперацій Головного управління розвідки Міноборони начальник ГУР Кирило Буданов особисто вмовив 19 росіян здатися у полон.

Про це у інтерв'ю "РБК-Україна" сказав командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР Міноборони "Артан" Олександр (позивний "Лютий"), передає Укрінформ.

"Під час одного з завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді якраз з нами був присутній Кирило Олексійович. Він буквально в особистій розмові, лише одними переговорами по рації, змусив 19 росіян просто здатись у полон. Це неймовірна сила духу", - сказав він.

Читайте також: Росія може воювати до 2025 року без особливих проблем - Буданов

За словами "Лютого", усі бійці тоді відчули моральний підйом, коли почули голос свого начальника, бо більшість тоді не здогадувалася, що разом з ними, у їхньому секторі, знаходиться керівник ГУР.

Представник воєнної розвідки зазначив, що Буданов бере безпосередню участь у деяких із операцій ГУР.

Читайте також: Буданов підтвердив наявність «російського сліду» в атаці на Ізраїль

Як повідомлялося, командир спецпідрозділу ГУР "Артан" Віктор Торкотюк поінформував, що у Головного управління розвідки Міністерства оборони України завжди є план щодо виконання своїх операцій.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-