Пам’яті українського біатлоніста та воїна Євгена Малишева

Пам’яті українського біатлоніста та воїна Євгена Малишева

Хвилина мовчання
Укрінформ
Український біатлоніст та військовослужбовець Євген Малишев загинув 1 березня 2022 року, обороняючи м. Харків від російських загарбників.

Народився хлопець 10 березня 2002 у Харові. З самого дитинства він мріяв про спортивну кар’єру і подавав великі надії як біатлоніст. Мав суттєві досягнення.

«У сезонах 2018/19 і 2019/20 Малишев виступав у складі юніорської збірної України. Брав участь у юнацьких зимових Олімпійських іграх-2020 у м. Лозанна (Швейцарія)», - йдеться на сайті-реквіємі Спортивного комітету України «Янголи спорту».

З 2020 року Євген уклав контракт зі Збройними Силами України. Від початку повномасштабної війни солдат брав участь в обороні рідного міста.

«Федерація біатлону України повідомляє про трагічну загибель члена національної збірної команди України серед юніорів харків’янина Євгенія Малишева, 2002 року народження. Спортсмен завершив свої виступи два роки тому. Висловлюємо глибокі співчуття родині, друзям та близьким.

Вічна пам’ять», - повідомили тоді сумну звістку про втрату.

У лютому 2023 року в Харкові відкрилась виставка «Янголи спорту». На світлинах зображені спортсмени, життя яких забрала війна. На одній із них – біатлоніст Євген Малишев. За даними місцевого видання Інфосіті, захід тоді відвідала дівчина Євгена Руслана Ткаченко.

«24 лютого о 5-й ранку він мені зателефонував і говорив, що розпочалась війна. Він уже служив. Я схвильована була, він піддержував: все буде добре, говорив. Я вірила в це. А потім зв’язок пропав з ним. Я йому телефонувала, - трубки ніхто не брав. А потім я додзвонилась, взяв чоловік трубку і сказав, що Євген Малишев загинув. На той час, на ту секунду біль просто не передати. Він завжди буде у моєму серці. Його ніхто ніколи не замінить», - пригадала вона.

Хлопець не дожив декілька днів до свого дня народження - 10 березня йому повинно було виповнитися 20 років.

Євген Малишев нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Вічна шана Герою!

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-