Українські пілоти в США наступного тижня почнуть опановувати F-16 - Politico

Українські пілоти в США наступного тижня почнуть опановувати F-16 - Politico

Укрінформ
Українські пілоти уже наступного тижня розпочнуть першу практичну частину навчальної програми з опанування винищувачів F-16.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на власні джерела пише Politico.

“Очікується, що українські пілоти почнуть вчитися літати на бойових літаках F-16 на базі Повітряних сил Нацгвардії в Туксоні у штаті Арізона наступного тижня”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Столтенберг привітав рішення Бельгії та Данії надати Україні F-16

Зазначається, що невелика кількість пілотів, які минулого місяця прибули до США для участі в мовних курсах, вже склали перший тест й вирушили на базу ВПС в Арізоні, де знаходиться основний американський навчальний центр F-16.

“Спершу пілоти у навчальних класах та симуляторах опанують основи управління F-16, після чого перейдуть до управління справжніми літаками, як зазвичай відбувається під час усіх навчальних програм ВПС”, - стверджує Politico.

Читайте також: Ігнат: Українські пілоти за кілька тижнів почнуть польоти з інструкторами на реальних літаках F-16

Утім для українців навчальну програму може бути прискорено, зважаючи на нагальну потребу для них повернутися на поле бою.

Нагадаємо: цього тижня США оголосили, що перші американські літаки F-16 можуть бути передані Україні навесні наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-