Бельгія постачатиме Україні F-16 з 2025 року

Бельгія постачатиме Україні F-16 з 2025 року

Укрінформ
Бельгія допоможе Україні у тренуванні військових льотчиків для F-16 та в обслуговуванні цих літаків, і буде готовою постачати Україні ці винищувачі з 2025 року. 

Про це в середу у Брюсселі під час спільної конференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив премєр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

«Ми від початку були частиною коаліції F-16 і були дуже чіткими у тому, що будемо забезпечувати тренування на F-16 та виділятимемо персонал для цього. Ми також надамо власні F-16, зокрема двомісні літаки, для участі у тренуванні, що розпочнеться в Європі», - сказав очільник бельгійського уряду.

Він нагадав, що Бельгія має великий досвід в обслуговуванні F-16 і надаватиме технічне обслуговування літаків, які надаватимуться Україні, а також забезпечить навчання українського персоналу обслуговувати F-16.

«Від 2025 року Бельгія буде здатною поставляти F-16 в Україну. Вони будуть у вашому розпорядженні після рішення уряду, який буде на той час», - додав Де Кроо.

Читайте також: У США розпочалася мовна підготовка українських пілотів для F-16 - Пентагон

Він наголосив, що Бельгія підтримує Україну від початку повномасштобного вторгнення РФ та буде продовжувати надавати допомогу за трьома напрямками. Йдеться, зокрема, про військову допомогу, застосування економічних санкцій проти Росії, а також створення Українського фонду в €1,7 мільярда з надходжень від російських фінансових активів, заморожених на території Бельгії.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебуває з неоголошеним візитом у Бельгії, де він узяв участь у роботі Контактної групи з оборони України під егідою США, провів переговори з керівництвом НАТО та обговорив з урядом Бельгії питання двостороннього співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-