СБУ оголосила підозру російському снайперу, який убив понад 20 українських бійців

СБУ оголосила підозру російському снайперу, який убив понад 20 українських бійців

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру ворожому снайперу – жителю тимчасово окупованого Донецька, захопленому в полон Силами оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що фігурант входив до складу ворожого підрозділу снайперів, який обстрілював позиції українських військ у районі Донецька.

Відео: СБУ

За час ведення бойових дій на передовій зловмисник убив щонайменше 21 військового Збройних сил України.

Раніше підозрюваний працював комірником в одному з автомагазинів Донецька. У 2015 році приєднався до так званої "народної міліції ДНР", де отримав позивний "Мєсний" та пройшов навчання в таборах підготовки бойовиків під керівництвом російських інструкторів-спецназівців.

Після тренувань на полігонах фігурант був призначений до складу "окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади", що підпорядковувалася командуванню 1-го армійського корпусу Збройних сил Російської Федерації.

У лавах ворожого підрозділу чоловік виконував бойові завдання російських командирів проти сил Антитерористичної операції на сході України (АТО). За вбивства українців він щомісяця одержував від росіян "зарплату" в рублях.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну зрадника включили до лав загарбницьких угруповань Південного військового округу РФ.

За даними слідства, разом із російськими військовими фігурант брав безпосередню участь у бойових зіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків і Мар’їнки.

У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Дениса Пушиліна "орден республіки" за участь у війні проти України.

У полон до українських захисників зрадник потрапив наприкінці літа цього року поблизу селища Невельське Покровського району Донецької області.

Читайте також: До 12 років засудили командира «ДНР», який обстрілював із гаубиці позиції ЗСУ

Кіберфахівці СБУ зібрали проти зловмисника доказову базу. Йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, підозру в державній зраді оголосили бойовику терористичної організації "ДНР", який командує одним із координованих Росією підрозділів, що знищував Маріуполь та брав у полон українських захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-