На Таврійському напрямку за добу Сили оборони ліквідували 241 загарбника

На Таврійському напрямку за добу Сили оборони ліквідували 241 загарбника

Укрінформ
За минулу добу українські війська на Таврійському напрямку знищили 241 російського військовослужбовця та 21 одиницю військової техніки противника.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає Укрінформ.

«Загалом підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу «Таврія» виконали 1212 вогневих завдань. Загальні втрати ворога склали 241 особу, два російські окупанти здалися у полон. Знищено 21 одиницю військової техніки противника, зокрема два танки, вісім БМП, три артилерійські системи, чотири БПЛА, чотири одиниці автомобільної техніки, а також знищено один важливий об’єкт ворога», - сказав Штупун.

Читайте також: Війська східного угруповання за добу знищили 132 загарбників - речник

За його словами, війська РФ дещо зменшили активність авіації та артилерії. Протягом минулої доби противник завдав 11 авіаударів та здійснив 610 артилерійських обстрілів. Загалом у зоні відповідальності «Таврія» окупанти провели 36 бойових зіткнень, тобто активність окупантів дещо підвищилася. Зокрема, ворог здійснив понад 20 невдалих атак у районах Авдіївки, Первомайського, Мар'їнки, Красногорівки і Новомихайлівки – це все на Донеччині.

«Також українські воїни відбили близько 10 атак ворога в районах Водяного та Золотої Ниви. Продовжуємо ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Там наші воїни завдають окупаційним військам втрат, закріплюються на зайнятих рубежах , ведуть розмінування та дорозвідку для подальших дій», - додав Штупун.

Раніше начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що бійці східного угруповання військ за добу знищили 132 російських військовослужбовців, а також танк, БМП, гаубицю «Мста-Б» та дві гармати Д-30.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 580 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 жовтня 2023 року ліквідували близько 282 тисяч 280 російських загарбників, і ще 580 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-