Війська східного угруповання за добу знищили 132 загарбників - речник

Війська східного угруповання за добу знищили 132 загарбників - речник

Укрінформ
Бійці східного угруповання військ за добу знищили 132 російських військовослужбовців, а також танк, БМП, гаубицю «Мста-Б» та дві гармати Д-30.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

«За минулу добу ворог 380 разів обстріляв наші позиції з різних видів озброєння, включаючи реактивну ствольну артилерію, танкові підрозділи різного типу, гранатомети та стрілецьку зброю. Двічі використав авіацію. Під час семи бойових зіткнень із противником нам вдалося ліквідувати 132 окупантів та низку ворожої техніки, серед яких є один танк, одна БМП, а також одна гаубиця «Мста-Б» та дві гармати Д-30. Нам вдалося ліквідувати дві машини, якими противник підвозив особовий склад та боєприпаси, та знищити один склад із боєприпасами», - сказав Євлаш.

Крім того, ліквідували низку дронів, серед яких був «Орлан 10».

Читайте також: У британській розвідці розповіли про успіхи ЗСУ в районі Великої Новосілки

За його словами, захисники мають частковий успіх поблизу населеного пункту Андріївка. Там противник продовжує тиснути, намагається відбити свої втрачені позиції, в тому числі й поблизу Андріївки, поблизу Кліщіївки, проте безуспішно. 

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 жовтня 2023 року ліквідували близько 282 тисяч 280 російських загарбників, і ще 580 осіб - за минулу добу.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-