Україна активізує співпрацю з партнерами для посилення ППО - Президент

Україна активізує співпрацю з партнерами для посилення ППО - Президент

Відео
Укрінформ
Україна активізує співпрацю з партнерами для посилення ППО, зокрема опрацьовується можливість передачі Німеччиною ще однієї установки Patriot.

Про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Робимо ще більше кроків на посилення нашої ППО та на співпрацю з партнерами заради стійкості української енергетики. Цей тиждень уже нас значно посилив. Німеччина – опрацьовуємо з паном канцлером Олафом Шольцом передачу Україні ще однієї батареї Patriot. Це буде суттєве посилення", - сказав Зеленський.

Окрім цього, як повідомив глава держави, з главою уряду Італії Джорджею Мелоні було обговорено наповнення нового безпекового пакету для України.

Також на перемовинах з Прем’єр-міністром Іспанії досягнуто домовленості не тільки про додаткові системи ППО Hawk, а й про підтримку енергетичним обладнанням.

Як додав Президент, є домовленість із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком щодо безпеки в Чорному морі та в Одеському регіоні.

"Це важливо, щоб ми не втрачали часу й не втрачали можливостей для експортної роботи. Україна має зберегти свою роль гаранта глобальної продовольчої безпеки, має зберегти морський доступ до світового ринку. І я дякую Британії за цю підтримку", - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Окрім цього, як зазначив глава держави, є результати співпраці з Францією.

"Президент Франції робить для більшої безпеки України та всієї Європи саме те, про що ми з ним домовлялися. Є вагомі результати й нові можливості для наших воїнів. Але про деталі – трошки пізніше", - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна матиме більше систем ППО після візиту Зеленського у Гранаду - Кулеба

Окрім цього, як нагадав Президент, ще одне рішення міжнародних партнерів фокусується саме на підтримці української енергосистеми. Зокрема, Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги обсягом понад 100 мільйонів євро.

Найближчим часом, як додав Зеленський, будуть обговорені подальші кроки співпраці з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Як повідомляв Укрінформ, на озброєнні Бундесверу стоїть загалом 12 систем протиповітряної оборони Patriot, одну з яких канцлер ФРН Олаф Шольц пообіцяв Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-