У ВМС підтвердили перебазування частини російських кораблів із Севастополя до Новоросійська

У ВМС підтвердили перебазування частини російських кораблів із Севастополя до Новоросійська

Укрінформ
Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук підтвердив, що РФ перемістила значну частину кораблів із Севастополя до Новоросійська.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», відповідаючи на питання, чи передислокувала РФ кораблі з Севастополя до Новоросійська.

«Ми бачимо розосередження корабельного складу. Тому - так, ми підтверджуємо, що було переміщено досить велику частину цих кораблів. Звісно, не всі, звісно, не в тій кількості, в якій зараз ця інформація є в інтернеті, тим не менш тенденція стала і розвитком тієї ситуації, яка до цього спостерігалась в акваторії Чорного моря щодо побоювання з боку росіян щодо безпеки знаходження їхніх бойових одиниць в акваторії навколо Криму та в бухті Севастополя»», - зазначив речник.

Плетенчук відзначив, що ворог зрозумів небезпеку з боку Сил оборони, тому спостерігаються певні зміни в його поведінці. Також речник зауважив, що наразі росіяни перекинули носій «Калібрів» у акваторії Азовського моря, чого раніше не спостерігалось.

Відповідаючи на питання, чи вплине це на роботу ВМС ЗСУ, спікер відзначив: «Для нас суттєво в даному контексті нічого не змінюється. Важливим є той момент, що ворог безпечніше себе почуває в Азовському морі, ніж у Чорному. Це можна віднести до заслуг Сил оборони і безпеки».

Також речник ВМС відзначив, що російский ВПК не встигає за потребами Чорноморського флоту, тож ворог потребує більше часу, аби накопичувати певну кількість ракет.

«Ми бачимо, що хвилі (ракетні атаки – ред.) стаються все рідше, а кількість ракет - усе менша. Це головне», - наголосив Плетенчук.

За його словами, відсутність російських кораблів позитивно впливає на роботу зернового коридору, який призначений для цивільних суден.

«Тим не менше, сказати, що загроза повністю відсутня, ми теж не можемо. Оскільки завжди залишаються проблеми з мінуванням росіянами акваторії Чорного моря і, окрім того, продовжує працювати російська авіація поки що. Але тут ми покладаємось на наших колег із Повітряних сил», - наголосив Плетенчук.

Читайте також: Росія розмістить в окупованій Абхазії базу ВМФ

Як повідомлялось, американський OSINT-дослідник MT Anderson повідомив у Twitter, що РФ перебазувала 14 кораблів з окупованого Севастополя до Новоросійська в Краснодарському краї. Зокрема, туди перекинули два фрегати проєкту 11356 «Адмірал Ессен» і «Адмірал Макаров», три дизельні підводні човни, п’ять великих десантних кораблів і кілька малих ракетних кораблів.

Згідно зі супутниковими знімками від 2 жовтня, у Феодосії, в анексованому Криму, знаходився один великий десантний корабель, тральщики та малі ракетні кораблі.

В Севастополі залишилися чотири великі десантні кораблі проєкту 775 (Ropucha) та підводний човен класу Kilo.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-