СБУ оголосила підозру керівнику російської корпорації, яка постачає «Кинджали» для ударів по Україні

СБУ оголосила підозру керівнику російської корпорації, яка постачає «Кинджали» для ударів по Україні

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру Сергію Чемезову – генеральному директору корпорації «Ростех», яка є монополістом у сфері постачання озброєнь та боєприпасів для загарбницьких угруповань Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ

Встановлено, що Чемезов входить до кола друзів і найближчих соратників президента Росії Володимира Путіна, з яким познайомився ще за часів служби в Комітеті державної безпеки СРСР (КДБ).

Завдяки наближеності до очільника Кремля фігурант понад 15 років є незмінним керівником ключової корпорації російського військово-промислового комплексу.

Згідно з даними СБУ, підприємства, що входять до «Ростеху», виробляють до 80% військової техніки, озброєнь та боєприпасів для ведення війни проти України. Серед них – концерни «Калашников», «Уралвагонзавод», «Вертольоти Росії» та «Об’єднана авіабудівельна корпорація», які постачають російській армії танки, бойову авіацію та ракетні комплекси.

Правоохоронці задокументували факти передачі компаніями Чемезова для Міністерства оборони РФ оптових партій винищувачів СУ-30, СУ-35 та СУ-57, фронтових бомбардувальників СУ-34, балістичних ракет типу Х-47М «Кинджал», бойових гелікоптерів Ка-52 та Мі-28, військово-транспортних літаків Іл-76, ударних і розвідувальних дронів.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру російському перевізнику «Шахедів» з Ірану

Також задокументована передача оптових партій танків Т-90М, Т-80БВМ і Т-72Б3М, бойових машин піхоти БМП-2М і БМП-3, самохідних гаубиць «Мста-С», реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» і «Торнадо-Г».

Чемезову інкримінується фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України)

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ оголосила підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який фінансує збройну агресію РФ проти Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-