У Пентагоні заявили про готовність передати Україні ракети ATACMS

У Пентагоні заявили про готовність передати Україні ракети ATACMS

Укрінформ
Міністерство оборони США готове надати Україні частину своїх далекобійних ракет ATACMS, оснащених касетними боєприпасами, щойно Президент Джо Байден схвалить їхню передачу.

Як передає Укрінформ, про це сказав помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш, повідомляє агенція Bloomberg.

"Армія готова надіслати Україні частину своїх ракет великої дальності ATACMS, озброєних касетними боєприпасами, щойно Президент Джо Байден схвалить їх передачу", - йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, у США вже визначились з тим, які саме ракети ATACMS отримає Україна. Він заявив, що армія вже давно готова до їхньої передачі, і там готові діяти швидко.

"Ми готові, коли і якщо Президент вирішить це зробити", – зазначив Буш.

Зазначається, що американські законодавці місяцями закликали Байдена відправити в Україну ракети ATACMS, і люди, знайомі з цим питанням, минулого місяця сказали, що Президент нарешті поступився, сказавши про це Президенту України Володимиру Зеленському під час його візиту до Вашингтона минулого місяця.

Читайте також: Пробна партія Abrams покаже себе на полі бою, і тоді може бути рішення про більшу партію - експерт

Як повідомляв Укрінформ, за даними американських ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський міг отримати обіцянку від американського лідера Джо Байдена, що Сполучені Штати передадуть невелику партію ракет ATACMS в Україну.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-