ВМС та ГУР провели успішну спецоперацію і повернули двох українських десантників

ВМС та ГУР провели успішну спецоперацію і повернули двох українських десантників

Відео
Укрінформ
Військово-морські сили Збройних сил України спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони провели успішну спецоперацію з евакуації двох бійців Десантно-штурмових військ ЗСУ із тимчасово захоплених ворогом територій.

Як передає Укрінформ, про це ВМС повідомили у Фейсбуці.

Так, декілька тижнів тому управління розвідки ВМС із оперативних джерел отримало інформацію, що двоє десантників від початку повномасштабного вторгнення перебувають на тимчасово захопленій території, де брали участь у боях із російськими загарбниками, дістали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію.

Увесь цей час бійці перебували в нелегальному становищі й успішно переховувалися завдяки місцевим жителям.

Відео: Фейсбук ВМС ЗС України

Було прийняте рішення провести спеціальну операцію з порятунку й евакуації військовослужбовців, підготовку та проведення якої доручили спецпідрозділу ВМС "Ангели".

У стислі терміни був підготований план евакуації, до реалізації якого також залучене командування Десантно-штурмових військ ЗСУ. Підрозділи ДШВ забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи.

Читайте також: ВМС не підпускають кораблі РФ ближче, ніж на 100 морських миль до узбережжя - речник

Завдяки спільним зусиллям днями двох військовослужбовців, які понад півтора роки перебували на захопленій території, вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в результаті спецоперації в Україну вдалося перегнати російський бойовий гелікоптер Мі-8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-