ВМС не підпускають кораблі РФ ближче, ніж на 100 морських миль до узбережжя - речник

ВМС не підпускають кораблі РФ ближче, ніж на 100 морських миль до узбережжя - речник

Єдині новини
Укрінформ
В Азово-Чорноморскому регіоні загалом перебувають близько 50 бойових одиниць російського флоту, окремо ще є кораблі прикордонників Росії.

Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«У принципі, ситуація є сталою, до 50-ти бойових одиниць у них перебуває в Азово-Чорноморському регіоні плюс ті кораблі, які входять до складу прикордонної служби РФ», – сказав він.

Водночас речник ВМС додав, що дещо зменшилося вороже угрупування за рахунок того, що деякі одиниці перебувають на ремонті «після інцидентів, які з ними відбулися».

Плетенчук зауважив, що загрози висадки ворожого десанту з моря для України немає.

«Берегові ракетники та артилеристи ВМС не підпускають ворожі кораблі на ближче, ніж на 100 морських миль до нашого південного узбережжя», – зауважив речник.

Читайте також: У Чорному та Азовському морях російських ракетоносіїв немає

Крім того, він розповів, що для вивезення краденої української продукції з тимчасово окупованої території росіяни використовують так званий «тіньовий флот», який не виходить у міжнародні порти, а заходить у порти Бердянська і Маріуполя, навантажується і потім перевантажують у російських портах.

Як повідомлялося, у мережі з’явилися нові супутникові знімки з баржами в районі незаконно збудованого російськими загарбниками Кримського мосту, за допомогою яких, ймовірно, хочуть захистити конструкцію від українських морських дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-