Ігнат - про нічну атаку: РФ почала активніше застосовувати дрони різного типу

Ігнат - про нічну атаку: РФ почала активніше застосовувати дрони різного типу

Єдині новини
Укрінформ
Російські окупаційні війська більш активно застосовують дрони різного типу, тому Україні потрібно шукати раціональні засоби для їх виявлення та знищення, а також нарощувати ППО Сухопутних військ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи нічну атаку ворога.

«Окрім дронів, звичайно, зафіксовані крилаті ракети «Іскандери», Х-59, наслідки уточнюються. Це атака БПЛА різних типів – ударних, також розвідувальних, які є коригувальниками вогню і надають повну картину інформації ворогу, стають дедалі активнішими і більше застосовуються. Цієї ночі 38 БПЛА одразу було запущено з обох напрямків: це мис Чауда (Крим – ред.) та Приморсько-Ахтарськ (РФ – ред.). Ці дрони полетіли в різних напрямках, але кожен дрон має свій індивідуальний маршрут, який програмується операторами перед завданням цього удару. Знищено цього разу 26 БПЛА», - розповів речник.

Відео: телемарафон Єдині новини

Ігнат додав, що ворог у подальшому більш активно застосовуватиме дрони, тому треба шукати раціональні засоби для їх виявлення та знищення, а також нарощувати ППО Сухопутних військ.

Читайте також: Ігнат про обстріли півдня ракетами «Онікс»: Ворог застосовує все, що має у наявності

Як повідомлялось раніше, у ніч на 26 вересня російські загарбники атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 26 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-