У Генштабі показали, як військові тренувались застосувати мостоукладач Biber

У Генштабі показали, як військові тренувались застосувати мостоукладач Biber

Фото
Укрінформ
Військові інженери одного із танкових підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України провели тренування із застосуванням німецького мостоукладача Biber.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці та оприлюднив відповідні світлини.

За задумом навчань, для проходу техніки необхідно було прокласти міст через природну перешкоду. Кілька хвилин – і міст готовий: техніка успішно долає перепону. 

За словами командира інженерного підрозділу, цей мостовик може перекривати розрізи місцевості, такі як водойми та ущелини шириною до 20 метрів.

«Biber – броньований мостоукладач німецького виробництва. Викладка мосту здійснюється горизонтально у вільну консоль. На відміну від інших мостоукладачів, які укладають мости методом ножиць, цей тип укладання має перевагу низького силуету», - поінформували у Генштабі.

Читайте також: У Генштабі показали роботу комплексу з розмінування Bozena-5, який рятує життя саперам

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Німеччина передала ЗСУ зокрема, понад 10 тисяч боєприпасів для танків Gepard, понад 9,5 млн патронів до пістолетів і близько 27 тисяч патронів калібру 40 мм. Також доставлено ще один броньований мостоукладач Biber (Україна має таких уже загалом 11).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-