Зеленський в ООН назвав два кроки для повного припинення бойових дій

Зеленський в ООН назвав два кроки для повного припинення бойових дій

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав два пункти, виконання яких допоможе повністю припинити бойові дії.

Про це Зеленський заявив у своєму виступі на Радбезі ООН, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіс Президента

"Що стосується територіальної цілісності. Цей елемент і Статуту ООН, і нашої Формули миру невідʼємно повʼязаний із питанням про очищення суверенної території держави від окупантів. Окупація це бездонне джерело тротилу під міжнародним порядком, заснованим на правилах. Тож я наведу приклад конкретних дій, які мають бути реалізовані, аби архітектура безпеки була міцною. На прикладі України. Конкретні речі", - заявив Зеленський.

Читайте також: Президент розповів про механізм реалізації української Формули миру

За словами Президента, необхідне повне виведення усіх російських військ та військових формувань, "включно з Чорноморським флотом Росії або тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни" з України.

Крім того, необхідне виведення усіх найманців та "квазівійськових формувань Росії з усієї суверенної території України в межах наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року".

Президент також наголошує на поверненні Україні ефективного контролю над усім державним кордоном та виключною економічною зоною – в Чорному та Азовському морях, а також в Керченській протоці.

Читайте також: ООН знаходиться в глухому куті щодо агресії Росії - Зеленський

"Власне, тільки виконання таких двох пунктів матиме результатом чесне, надійне і повне припинення бойових дій", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський здійснює візит до Нью-Йорка 18–20 вересня. Загальні дебати Генасамблеї ООН проходять 19–23 вересня.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-