Американські танки скоро доєднаються до Leopard в Україні - Остін

Американські танки скоро доєднаються до Leopard в Україні - Остін

Рамштайн
Укрінформ
На зустрічі в форматі «Рамштайн» 19 вересня та напередодні її учасники, представники майже 50 країн, оголосили нові зобов’язання щодо довгострокової підтримки України.

Деякі з них назвав міністр оборони США Ллойд Остін, підбиваючи підсумки зустрічі на пресконференції на базі ВПС США на заході Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він зазначив, що «американські танки прибудуть в Україну скоро та доєднаються до Leopard, які вже воюють на фронті».

Крім того, за словами Остіна, розпочинаються колективні навчання пілотів на винищувачах F-16.

Остін згадав такі держави як Нідерланди, Данія і Норвегія, які погодилися передати свої винищувачі; а також Польщу, яка оголосила про передачу необхідного обладнання для розмінування – понад 100 БМП і десятки тисяч боєприпасів.

Читайте також: Остін вважає найбільш необхідною зброєю для України засоби ППО

Швеція днями оголосила новий пакет допомоги на понад 300 млн доларів, Німеччина – на 420 млн дол (400 млн євро), Данія - на 833 млн дол.

Остін водночас підкреслив, що це не є змаганням. Це - спільні зусилля для того, щоби Україна була суверенною, мирною і вільною, але також щоби запобігти хаосу та тиранії у світі.

Міністр оборони США назвав партнерів «коаліцією держав-однодумців» і запевнив, що вони працюють над нарощуванням випуску необхідних боєприпасів і зброї.

Не дивно, що Путін змушений розраховувати на таких союзників як Іран і Північна Корея у той час, коли «держави по всьому світу стоять разом, щоб протистояти московській завойовницькій кампанії», відзначив Остін. Він запевнив, що Кремлю не вдасться зламати ані волю українців, ані готовність партнерів підтримувати її.

Читайте також: Остін анонсував зустріч з Зеленським

На базі ВПС США «Рамштайн» на заході Німеччини 19 вересня пройшла 15 зустріч близько 50 держав, які надають військову підтримку Україні. Вперше на заході був присутній Рустем Умєров як новий глава Міноборони України.

Фото:АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-