Росіяни вивели великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське - ВМС

Росіяни вивели великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське - ВМС

Укрінформ
Росіяни після пошкодження великого десантного корабля і підводного човна на судноремонтному заводі в тимчасово окупованому Криму вивели три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське.

Про це повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське», — сказав Плетенчук.

Читайте також: Ворог тримає 11 кораблів у морі ближче до Новоросійська, ракетоносії - в пунктах базування

За його словами, їхній флот у майбутньому обов'язково зазнаватиме атак. «Ці процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі», - підкреслив речник ВМС.

Він додав, що пошкоджений у Севастополі великий десантний корабель вже не вдасться полагодити, зважаючи на стан, види ураження та вік.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Севастополі 13 вересня вночі пролунали потужні вибухи. У Міністерстві оборони РФ заявили про атаку крилатими ракетами на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе, внаслідок якої пошкоджені два кораблі. За даними аналітиків OSINTtechnical, пошкоджень зазнали великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу Kilo.

Читайте також: Як працює «коридор»: у ВМС розповіли про чотири судна, що вийшли з українських портів

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, коментуючи ступінь ушкодження ворожих кораблів, заявив, що російські великий десантний корабель «Ростов-на-Дону» та підводний човен після атаки Сил оборони на судноремонтний завод ім. Орджонікідзе в Севастополі відновленню не підлягають.

Фото: Медіацентр Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-